Team Knobben

De therapeuten Charles Knobben, Manon te Vaarwerk, Marieke Wielens, Moniek Kroekenstoel, Thijs Bekke, Anouk Bakker en Ruud Leferink staan voor u klaar, evenals Anna Lubberdink onze administratieve kracht.

Hoe is de kwaliteit van de fysiotherapie gewaarborgd?
De titel fysiotherapie is wettelijk beschermd en mag dus niet zomaar door iedereen worden gebruikt. Wie de officiële studie fysiotherapie heeft afgerond, en staat ingeschreven in het wettelijk BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut.

De registerfysiotherapeut; zekerheid over kwaliteit
Vanuit de beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Daarbij kunt u denken aan gedragsregels, richt-lijnen voor behandelingen, een wettelijke klachtenprocedure en wetenschappelijk onderzoek. En er is een verplichting tot bijscholing. Wie aan alle kwaliteitseisen van behandelingen, praktijkervaring, scholing en vakoverleg voldoet en ook werkt volgens de richtlijnen van het KNGF, wordt toegelaten tot het kwaliteitsregister fysiotherapie. En pas dan mag een fysiotherapeut zich daadwerkelijk registerfysiotherapeut noemen.

De fysiotherapeut doet meer dan u denkt
Als specialisten in beweging willen fysiotherapeuten, naast het behandelen van klachten, een positieve bijdrage leveren aan gezond bewegen, het terugdringen van ziekte-verzuim en het voorkomen van blessures. Op die manier helpt de fysiotherapeut u om uw lichaam zo goed mogelijk functionerend te houden. Uw lichaam verdient immers de beste behandeling.